“Yargı, Ne Cumhurbaşkanı Dinler, Ne Başbakan Dinler”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Bu yargı iktidarın talimatı ile hareket edecek olsa, Başbakan`ın sözleri yargı üzerinde etki etmez miydi? Yargı, ne cumhurbaşkanı dinler, ne başbakan dinler. Ne şunu ne bunu dinler” d

YENİCE 11.08.2013 14:08:16 0
 “Yargı, Ne Cumhurbaşkanı Dinler, Ne Başbakan Dinler”

Yenice ilçesinde yayınlanan bir yerel gazetede kendileri ve hükümetleri hakkında Yenice’ye hiçbir şey yapılmadığı yönünde çıkan yazılara Şahi, ‘Kara Defter’ini açarak cevap verdi. Şahin, 'Benim Kara Defterimde tüm ilçeler dahil köylerine kadar ne yapılmış, ne sorunu var ve ne yatırımlar var bunların hepsi yazar. Hatta köy muhtarlarının telefon numaraları dahi mevcuttur. Bizim buraya ne yaptıklarımız ortada. Bunu yazan arkadaş, Yenice`de yaşamıyor galiba. Ankara ve İstanbul’da yaşıyor galiba. Yenice Yüksek Okulu`na ben 150 bin lira katkı verdim, sizlerin 1 TL’niz bile buraya nasip olmamıştır” dedi.
Bu sırada bir vatandaş, 'Sayın Vekilim Ergenekon`dan birçok kişiyi içeri aldınız. Apo`da terörist ve bunların hepsini bir odaya sokamaz mısınız' diye soru sorunca Şahin, 'Önce bir cümleni düzelt. Biz almadık mahkemeler aldı' dedi. Vatandaş tekrar bir soru sormakta ısrar edince Şahin, “Böyle bir zulüm yok, hayır izin vermiyorum. Şu anda ben konuşuyorum. Daha sonra gelirsin yanıma sorunu sorarsın, cevabını veririm. Efendim siz şu kadar kişiyi Ergenekon’dan içeriye aldınız diyor. Biz almadık efendim. Biz hükümetiz. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır; yasama, yürütme, yargı ayrı ayrı güçlerdir, renklerdir. Bağımsız yargı organlarının kararıdır bu. Sayın Başbakanımız, İlker Başbuğ`un böyle bir iddia ile hüküm giymiş olmasından dolayı rahatsızlığını dile getirmiştir. Dün tekrar soru sorulduğunda daha önce söylediğim sözün arkasındayım demiştir. Bu yargı iktidarın talimatı ile hareket edecek olsa, Başbakan`ın sözleri yargı üzerinde etki etmez miydi? Hayır, yargı, ne cumhurbaşkanı dinler, ne başbakanı dinler. Ne şunu ne bunu dinler. Neyi dinler yargı? Elindeki delillere bakar, sanıkları dinler ve yasalara bakar. Yargıda böyle olmalıdır. O bakımdan başka insanlar var, teröristler var, yakalanıp da cezaevinde olmayan, gerçekten bu millete kan kusturup da dışarıda olan var mı” cevabını verdi.
Şahin, konuşmasının ardından 'Sorunları olan vatandaşları 5-10 dakika dinleyeceğim' deyince, vatandaşlar bir anda çevresini doldurdu. Köylülerin sorunlarını dinleyen Şahin, yanında bulunan il genel meclisi üyesine dönerek, “Niye vatandaş bana anlatmak zorunda kalıyor bu sorunlarını. Bunlar sizin işiniz kardeşim. Gideceksiniz köylere. Ben Ankara’dan hangi borunun nereden kimin tarlasından geçtiğini nasıl takip edeyim. Geçmiş geçmemiş nereden bileyim. İl genel meclis üyeleri var, kaymakamlar var. Bunları da mı biz takip edeceğiz' dedi.
Şahin, daha sonra Yortan beldesine geçerek, burada Cuma namazını kılıp vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra Eskipazar ilçesine gitti.


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °